မဂၤလာပါ... မီဂန္ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ က်န္းမာေရးအဓိကထားတဲ့ သုတ၊ ရသ၊ ဟာသနဲ႔ ေကာင္းႏုိးရာရာ ေဆာင္းပါးမ်ားကုိ မီဂန္သုံးစြဲသူတစ္ဦးအေနနဲ႔ ဆက္လက္တင္ဆက္ေပးေနျခင္းျဖစ္ပါေၾကာင္း.... အားလုံး ကုိယ္ေရာစိတ္ပါ က်န္းမာ ခ်မ္းသာ ၾကပါေစ...

Tuesday, March 3, 2015

ခုံးေကာင္အစြမ္း


ခံုးေကာင္အစြမ္း
=========
    ယခုအခါ ႏိုင္ငံေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားတြင္ ခံုးေကာင္(ကမာ)ကို လူေတာ္ေတာ္
မ်ားမ်ား စားသံုးျခင္း မ်ားလာၾကသည္။ ခံုးေကာင္၏ ဂုဏ္သတၱိမွာ ေအး၏။ အရသာမွာ
ငန္၏။ အသည္းႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္တို႔အတြက္ ေကာင္းက်ိဳးေပး၏။

စားသံုးသင့္သူ
----------------
    ခံုးေကာင္ကို အသက္ႀကီးငယ္မေရြး စားသံုးနိုင္ပါသည္။ အထူးသျဖင့္
ကိုလက္စထေရာမ်ားသူ၊ ေသြးတြင္း အဆီမ်ားသူ၊ ဂလင္းေရာင္သူ၊ ေလျပြန္ေရာင္သူ၊
အစာအိမ္ေရာဂါရွိသူတို႔ စားသံုးသင့္သည္။

မစားသံုးသင့္သူ
-----------------
    ခံုးေကာင္ကို ယခင္အနာေရာဂါေဟာင္းရွိတတ္သူ၊ သရက္ရြက္၊ အစာအိမ္
အားနည္း၍ ေအးတတ္သူမ်ား သိပ္မ်ားမ်ားမစားသင့္ပါ။

ပါဝင္ေသာဓာတ္မ်ား
---------------------
    ခံုးေကာင္တြင္ ပရိုတင္း၊ အဆီ၊ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္၊
Taurine ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ B12၊ ဗီတာမင္ E ၊ သံဓာတ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ ဆိုဒီယမ္၊
ခယ္လီယမ္၊ မီးစုန္းဓာတ္၊ ဇင့္ဓာတ္တို႔ ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္သည္။

ေရြးဝယ္ျခင္း
-------------
    ခံုးေကာင္ေရြးဝယ္ခ်ိန္တြင္ လက္ျဖင့္ တစ္ေကာင္ခ်င္းကိုင္၍ လႈပ္ၾကည့္ပါ။
ခံုးေကာင္အတြင္းမွာ “ ဂေလာက္” “ ဂေလာက္” ဟု ျမည္သံၾကားၿပီး အေလးခ်ိန္မွာ
ေပါ့ပါးေနလွ်င္ ေသေနၿပီးသား အေကာင္ျဖစ္၏။ အေသကို ေရြးဝယ္ပါ။

စားသံုးရန္ပဏာမ
------------------
ခံုးေကာင္ကို စားသံုးလွ်င္ အႀကိမ္တိုင္း ၅ ေကာင္မွ ၁၀ ေကာင္အထိ စားနိုင္ပါသည္။

ထိန္းသိမ္းျခင္း
---------------
ခံုးေကာင္ကို ရက္ရွည္ထား၍ သိမ္းဆည္းလိုပါက ဆားရည္ထဲတြင္ စိမ္၍ ထားေပးပါ။

ခံုးေကာင္အသံုးျပဳနည္း
------------------------
ခံုးေကာင္ကို အသံုးျပဳမည္ဆိုပါက အသံုးမျပဳခင္ ဆားရည္ျဖင့္ တစ္နာရီၾကာစိမ္ၿပီးမွ သံုးပါ။

သတိေပးခ်က္
---------------
ခံုးေကာင္ကို ဗီတာမင္ B1 စားသံုးေနခ်ိန္တြင္ မစားရ။ သတိထားပါ။

ေကာင္းက်ိဳး
-------------
    ခံုးေကာင္ထဲတြင္ ဗီတာမင္ႏွင့္ အာဟာရဓာတ္ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္သည္။
ခံုးေကာင္ကို စားသံုးၿပီးေနာက္ ေအးျမ လန္းဆန္းေသာ ခံစားခ်က္ကို ရရွိေစႏိုင္သည္။
ခံုးေကာင္သည္ စိတ္ရႈပ္ျခင္းႏွင့္ ဦးေႏွာက္ရာဂါတို႔ကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္သည္။ ခံုးသားစား
ျခင္းေၾကာင့္ အပူကင္း ေစႏိုင္သည္။
ခံုးေကာင္စားျခင္းျဖင့္အသားဝါျခင္း၊ ေရဖ်ဥ္းဆဲြျခင္း၊ လည္ပင္းႀကီးေရာဂါ၊
ေသြးယိုျခင္း၊ အျဖဴဆင္းျခင္း၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါတို႔ကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္သည္။
ဆီးသြားျခင္းကိုလည္း ေကာင္းက်ိဳးေပး၏။
    ခံုးေကာင္တြင္ပါဝင္ေသာ ပရိုတင္း၊ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္၊ ဗီတာမင္၊ သတၳဳဓာတ္၊
အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္တို႔ ပါဝင္မႈ ေၾကာင့္ အပူက်ေစကာ လူႀကီးမ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားေသာ
နာတာရွည္ေရာဂါကို ကူညီကုသေပးႏိုင္သည္။

(မွတ္ခ်က္။ ၂၀၁၅ခုႏွစ္၊ ဇန္န၀ါရီလထုတ္ ဇီ၀ကမဂၢဇင္း အမွတ္ ၂၄၀မွ
ယမံုေအး(စမ္းေခ်ာင္း)ေရးသားေသာ ေဆာင္းပါးမွ ေကာက္ႏႈတ္ေဖာ္ျပပါသည္။)

No comments:

Post a Comment