အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု ႏွလုံးသုေတသနအဖြဲ႕ (HRA) ၏ ထုတ္ျပန္ခ်က္အရ အရြယ္ေရာက္ၿပီးသူ လူေပါင္း ၁၀၀၀ ကို ေလ့လာဆန္းစစ္ရာတြင္ ေဆးလိပ္၊ အရက္၊ ေဆးေျခာက္မ်ားကဲ့သို႔ သၾကား စားသုံးျခင္းကလည္း က်န္းမာေရးအတြက္ အလားတူ အႏၲရာယ္ရွိေၾကာင္း Yahoo သတင္းတြင္ ေရးသားထားသည္။ ေဆးလိပ္ ေသာက္သုံးျခင္းေၾကာင့္ ေရာဂါေဝဒနာ ျဖစ္မႈသည္ ၄၉ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ အရက္ ေသာက္သုံးျခင္းေၾကာင့္ ၂၄ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ေဆးေျခာက္ ႐ွဴျခင္းေၾကာင့္ ၈ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ အခ်ဳိဓာတ္ႏွင့္ သၾကား စားသုံးျခင္းေၾကာင့္ ၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ေရာဂါေဝဒနာ ျဖစ္ၾကရသည္ ဆိုသျဖင့္ အခ်ဳိႏွင့္သၾကား စားသုံးမႈမ်ားကို သတိထားၾကရန္ လိုေၾကာင္း HRA အဖြဲ႕က ဆိုသည္။
သၾကားဓာတ္ကို လိုသည္ထက္ပိုၿပီး စားသုံးျခင္းေၾကာင့္ က်န္းမာေရး ထိခိုက္မႈ ပိုမ်ားေၾကာင္း၊ ဆီးခ်ဳိႏွင့္ အဝလြန္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားျခင္းသည္ အခ်ဳိဓာတ္ လြန္ကဲစြာ စားသုံးျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနၿပီး ယင္းေဝဒနာမ်ားေၾကာင့္ စိတ္က်ေရာဂါ၊ ကင္ဆာ၊ ႏွလုံးေရာဂါမ်ားပါ ေနာက္ဆက္တြဲအေနျဖင့္ ခံစားလာရဖြယ္ ရွိေသာေၾကာင့္ အခ်ဳိစားသုံးျခင္းကို ေလွ်ာ့သင့္ေၾကာင္း Yahoo သတင္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
No comments:
Post a Comment