စြယ္စုံသုံးလုိ႔ရတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး
မနက္ အိပ္ယာထခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္
(ဝမ္းထဲ အစာမရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္) အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားဟာ
ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္ စားတတ္ ၾကပါတယ္။
အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက်ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္
ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ
အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွသာ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
---------------
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ
အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္
ျမင့္တက္လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မႈ ႏႈန္းကို ျမန္ဆန္ေစပါတယ္။
အက်ိဳးဆက္ အားျဖင့္ heart attack လို႔ေခၚတဲ့
႐ုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ ရပ္တန္႔ျခင္း၊ မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
---------------ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္ အင္မတန္
ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ၿပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး စားသံုးလိုက္ၿပီး ေန႔လည္၊
ညေနေတြမွာ သာမန္ အစားအေသာက္မ်ား စားသံုးတဲ့အခါ ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်ံမႈကို
ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ဳိးဆက္ကေတာ့ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္
တုိးေနေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး
ဆုိးက်ိဳး မ်ားလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားၿပီးေနာက္မွ စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး
ခႏၶာကိုယ္မွ မလိုအပ္သည့္ အျခား ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္းေစပါတယ္။
ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ားအတိုင္း
Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် ရွိျခင္းတုိ႔ကို ၾကံဳေတြ႕ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:morningbananadiet.org
ေအာင္ခမ္း
မနက္ အိပ္ယာထခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္
(ဝမ္းထဲ အစာမရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္) အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားဟာ
ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္ စားတတ္ ၾကပါတယ္။
အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက်ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္
ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ
အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွသာ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
---------------
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ
အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္
ျမင့္တက္လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မႈ ႏႈန္းကို ျမန္ဆန္ေစပါတယ္။
အက်ိဳးဆက္ အားျဖင့္ heart attack လို႔ေခၚတဲ့
႐ုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ ရပ္တန္႔ျခင္း၊ မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
---------------ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္ အင္မတန္
ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ၿပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး စားသံုးလိုက္ၿပီး ေန႔လည္၊
ညေနေတြမွာ သာမန္ အစားအေသာက္မ်ား စားသံုးတဲ့အခါ ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်ံမႈကို
ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ဳိးဆက္ကေတာ့ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္
တုိးေနေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး
ဆုိးက်ိဳး မ်ားလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားၿပီးေနာက္မွ စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး
ခႏၶာကိုယ္မွ မလိုအပ္သည့္ အျခား ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္းေစပါတယ္။
ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ားအတိုင္း
Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် ရွိျခင္းတုိ႔ကို ၾကံဳေတြ႕ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:morningbananadiet.org
ေအာင္ခမ္း
No comments:
Post a Comment