ကန္ဇြန္းဥ နွင့္ ကင္ဆာေရာဂါ
ကင္ဆာအတြက္ပါ အစာလဲေဆး ေဆးလဲအစာ
ကန္ဇြန္းဥဟာ အာဟာရေပါၾကြယ္ဝတယ္။
ဗီတာမင္ စီ နွင့္ ေအ ပုိမ်ားတယ္။
အျမဲတမ္းစားေပးရင္ ခႏၶာကုိယ္ကုိ က်န္းမာေစျပီး အသက္ရွည္ေစတယ္။
ကန္ဇြန္းဥမွာ ဖုိင္ဘာအမွ်င္မ်ားျပားစြာ ပါဝင္လုိ႔ အစာအိမ္ႏွင့္ အူအတြင္း
ေရြ႕လ်ားမႈကုိ ျမွင့္တင္ေပးတဲ့အတြက္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကုိ ကာကြယ္ေပးတယ္။
လိပ္ေခါင္းေရာဂါ နွင့္ စအုိကြဲနာေတြကုိ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
အူမၾကီးကင္ဆာ နဲ့ စအုိျပြန္ကင္ဆာေရာဂါတုိ့ကုိ ကာကြယ္ေပးရာမွာ အက်ဳိးျပဳတယ္။
အေနာက္ႏုိင္ငံ သုေတသနျပဳခ်က္အရ ေဟာ္မုန္းအတုလုိ႔ေခၚႏုိင္တဲ့ ဓာတ္ေတြပါဝင္လုိ႔
ရင္သားကင္ဆာ နဲ႔ အူမၾကီးကင္ဆာတုိ႔ကုိ ထိန္းခ်ုဳပ္နုိင္တယ္ ဆုိပါတယ္။
ထုိ႔ျပင္ ဝတဲ့လူေတြ အဆီခ်ဖုိ႔ ကန္ဇြန္းဥကုိ စားသုံးနုိင္ပါတယ္။
အရုိးအဆစ္မ်ား ၊ ေသြးေၾကာမ်ားဝန္းက်င္မွာ ဒုကၡေပးတဲ့ ေရာဂါကုိလည္း
ကာကြယ္ေပးနဳိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရိွပါတယ္ ။
ကန္ဇြန္းဥကုိ ပူေႏြးစဥ္ စားသုံးသင့္ပါတယ္ ။ စားတဲ့ေနရာမွာလဲ ဆီနဲ႔တုိ႔စားသင့္ပါတယ္ ။
ကန္ဇြန္းဥမွာပါတဲ့ ဓာတ္အခ်ဳိ႕ဟာ ဆီမွာ ေပ်ာ္လြယ္ၿပီး အစာအိမ္က စုပ္ယူမႈ
အားေကာင္းေစလုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္ ။ အစာအိမ္ အခ်ဥ္ေပါက္သူေတြကေတာ့ ကန္ဇြန္းဥက
အစာအိမ္ထဲမွာ အက္စစ္လုိျဖစ္ေပၚေစလို႔ ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္ ။
ကန္ဇြန္းဥအခြံမွာ အမည္းစက္ ပြင့္ေနရင္ ၊ အေညွာင့္ေပါက္ေနရင္ မစားသင့္ပါ ။
အဆိပ္တက္ပါသည္ ။
Credit : Lu Swan Lay
No comments:
Post a Comment