ပိႏၷဲသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး
(၁) ကိုယ္ခံစြမ္းအားနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရျဖစ္တဲ့ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္
ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ဘက္တီးရီးယားပိုး ဝင္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဗီတာမင္စီဟာ ေသြးျဖဴဥေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေထာက္ပံ့ေပးတာေၾကာင့္
ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးတစ္ခြက္ကို စားတာက ခႏၶာကိုယ္မွာ
လိုအပ္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏကုိ ေကာင္းေကာင္း ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။
(၂) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ဗီတာမင္စီအျပင္ လစ္ဂနင္၊ အိုက္ဆိုဖေလဗုန္းနဲ႔ ဆာပိုနင္တို႔လို ဖိုင္တို
အာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္း
မႈကို တားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဖိုင္တိုအာဟာရ ဓာတ္ေတြက ခႏၶာကိုယ္ရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစ
ႏိုင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ကင္းစင္ေစၿပီး ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈကို ေႏွးေကြးေစပါတယ္။
(၃) အစာေၾကညက္ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အနာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အာနိသင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
အစာအိမ္အနာနဲ႔ အစာေခ်ဖ်က္မႈဆိုင္ရာ ေဝဒနာတို႔ မျဖစ္ေပၚေအာင္ ကာကြယ္ကုသ
ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာမျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးၿပီး အူလႈပ္ရွားမႈ ေကာင္းေစကာ ဝမ္းမွန္မွန္ သြားေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္
ေတြက အူမႀကီးရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းေတြကို ကင္းေဝးေစတဲ့နည္းနဲ႔
အူအေျမႇးပါးေတြကို က်န္းမာေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
(၄) မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရကို က်န္းမာေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရ
ကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈနဲ႔ ညဘက္ မ်က္စိမျမင္
တာေတြလို အျမင္ပိုင္းဆိုင္ရာ ျပႆနာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၅) စြမ္းအင္ တိုးေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ဖရက္တို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္တို႔လို သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
စြမ္းအင္ ထြက္ရွိေစတဲ့ အသီးအျဖစ္ နာမည္ႀကီးပါတယ္။ စြမ္းအင္အားေကာင္းေစတဲ့
အသီးျဖစ္ေပမယ့္ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ မပါဝင္ပါဘူး။
(၆) ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတိုးေနသူေတြမွာ ေသြးဖိအား
က်ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ထတာနဲ႔ ေလျဖတ္တာတို႔ရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) ရင္က်ပ္ပန္းနာကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္
ပိႏၷဲသီးအျမစ္ဟာ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ ခံစားေနရသူေတြအတြက္
ေဆးဖက္ဝင္တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။
(၈) အ႐ိုးကို သန္စြမ္းေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူေရးအတြက္
အသံုးဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစၿပီး အ႐ိုးပါးေရာဂါလို အ႐ိုးနဲ႔
ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါေဝဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၉) ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ သံဓာတ္ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။
(၁၀) သိုင္းရြိဳက္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ပါတဲ့ ေၾကးနီ (Copper) ဟာ သိုင္း႐ိြဳက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာအတြက္
အေရးပါ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေဟာ္မုန္း ထုတ္လုပ္ေရးမွာ ပါဝင္ကူညီေပးပါတယ္။
ၾကယ္စင္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ပိိႏၷဲသီးနဲ့.က်န္းမာေရးအက်ဴိးေက်းဇူး
ပိႏၷဲသီးထဲမွာ potassium ပါ၀င္မွူေၾကာင့္ body blood pressure ကုိ
ေကာင္းေကာင္း ထိန္းေပးထားပါတယ္။ ရုတ္တရက္ ေသြးအား တက္ခ်င္းက်ခ်င္းကုိ
ေကာင္းေကာင္း ထိန္းေပးထားႏိုိင္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးအျမစ္မွ ထုတ္ထားတဲ့ အဆီဟာ
ဝမ္းေလွ်ာ ဝမ္းကိုက္ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးအျမစ္ဟာ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကိုလည္းေပ်ာက္ကင္းေစႏူိင္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးထဲမွာပါ၀င္တဲ့ isoflavones,antioxidants,and phytonutrients ဓာတ္ေတြဟာ
ကင္ဆာေရာဂါကို တုိက္ဖ်က္ႏူိင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြရွိပါတယ္..
ပိႏၷဲသီးဟာ ဆုိရင္ ခႏၼာကုိယ္တြင္းမွာေပါက္တတ္တဲ့ ဖက္ခြက္နာ၊ ျပည္တည္နာစတဲ့
ေရာဂါေတြနဲ့ အစာမေက်ျဖစ္ျခင္းကိုလည္း ေကာင္းေကာင္းကာကြယ္ေပးႏူိင္ပါတယ္....
ဒါ့့အျပင္ ပိႏၷဲသီးဟာ အရႊယ္မတုိင္ခင္
အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကိုလည္း ထိေရာက္စြာကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ခႏၼာကိုယ္ထဲက
ဆဲလ္ေတြ တျဖည္းျဖည္း ယုိယြင္းပ်က္စီးမႈမွ ကာကြယ္ေပးၿပီး အသားအေရကုိ
ႏုပ်ဳိေစကာ အရုိးေတြ ကိုအလြယ္တကူ က်ဳိးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးဟာ ခႏၼာကို္ယ္မွာ မရွိမျဖစ္လုိအပ္တဲ့ protein (အသားဓါတ္).
carbohydrates(ကစီဓါတ္).minerals(သတၱဳဓါတ္)
တုိ႔ကိုလည္း အေျမာက္အျမား ေထာက္ပ့ံေပးပါတယ္....
ပိႏၷဲသီးဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ၊ စိတ္လွူပ္ရွားမႈတုိ႔ကိုလည္း
ေကာင္းေကာင္းေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္(စိတ္ေက်နပ္မႈရေစပါတယ္)
ပိႏၷဲသီးမွာပါဝင္တဲ့ calories နဲ႔ fat ေတြဟာ အလြန္နည္းတဲ့အတြက္
ခႏၼာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ခ်င္သူေတြအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီး ကိုပုံမွန္စားသုံးခ်င္းျဖင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းေဝဒနာကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္..
ေနာက္ဆုံးတစ္ခု အေနနဲ့....
ပိႏၷဲသီးရဲ႕ အျမစ္ဟာ အေရျပားေပၚမွာျဖစ္တတ္တဲ့
ေရာဂါ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္..
ပိႏၷဲသီး ထဲမွာပါတဲ့ vitamin ဟာ မ်က္လုံးအတြက္အလြန္ေကာင္းေစပါတယ္
အထူး ဂ႐ုစိုက္ရမွာက............................................................
ပိႏၷဲသီးကို ကုိယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဴိးသမီးေတြ .ဆီးခ်ဴိေရာဂါသည္ေတြ.
အစာအိမ္ေရာဂါသည္ေတြ အေနနဲ႔ အလြန္အကၽြံ မစားသင့္ပါဘူး။
အဲ့လုိစားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ အစာကိုေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ acid ဓာတ္ဟာ တျဖည္းျဖည္း
တုိးလာၿပီး အစာအိမ္ ေသြးေၾကာေပါက္ျခင္းေတြ ျဖစ္တက္ပါတယ္..
ထုိ႔အျပင္ အမ်ဴိးသမီးမ်ား ဓမၼတာ လာစဥ္မွာလည္း မစားသင့္ပါဘူး...
estrogen hormone ကုိ ပ်က္စီးေစႏူိင္ပါတယ္..။
photo copy from google search
credit to >>>မီးအိမ္ရွင္
(၁) ကိုယ္ခံစြမ္းအားနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရျဖစ္တဲ့ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္
ဗိုင္းရပ္စ္နဲ႔ ဘက္တီးရီးယားပိုး ဝင္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဗီတာမင္စီဟာ ေသြးျဖဴဥေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေထာက္ပံ့ေပးတာေၾကာင့္
ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးတစ္ခြက္ကို စားတာက ခႏၶာကိုယ္မွာ
လိုအပ္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏကုိ ေကာင္းေကာင္း ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။
(၂) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ဗီတာမင္စီအျပင္ လစ္ဂနင္၊ အိုက္ဆိုဖေလဗုန္းနဲ႔ ဆာပိုနင္တို႔လို ဖိုင္တို
အာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး အိုမင္း
မႈကို တားေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဖိုင္တိုအာဟာရ ဓာတ္ေတြက ခႏၶာကိုယ္ရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစ
ႏိုင္တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ကင္းစင္ေစၿပီး ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈကို ေႏွးေကြးေစပါတယ္။
(၃) အစာေၾကညက္ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အနာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အာနိသင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
အစာအိမ္အနာနဲ႔ အစာေခ်ဖ်က္မႈဆိုင္ရာ ေဝဒနာတို႔ မျဖစ္ေပၚေအာင္ ကာကြယ္ကုသ
ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပိႏၷဲသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္တာမျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးၿပီး အူလႈပ္ရွားမႈ ေကာင္းေစကာ ဝမ္းမွန္မွန္ သြားေစပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္
ေတြက အူမႀကီးရွိ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းေတြကို ကင္းေဝးေစတဲ့နည္းနဲ႔
အူအေျမႇးပါးေတြကို က်န္းမာေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
(၄) မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရကို က်န္းမာေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ အစြမ္းထက္ အာဟာရ ဗီတာမင္ေအ ပါဝင္တာေၾကာင့္ မ်က္စိနဲ႔ အသားအေရ
ကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈနဲ႔ ညဘက္ မ်က္စိမျမင္
တာေတြလို အျမင္ပိုင္းဆိုင္ရာ ျပႆနာတို႔ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၅) စြမ္းအင္ တိုးေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ဖရက္တို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္တို႔လို သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္
စြမ္းအင္ ထြက္ရွိေစတဲ့ အသီးအျဖစ္ နာမည္ႀကီးပါတယ္။ စြမ္းအင္အားေကာင္းေစတဲ့
အသီးျဖစ္ေပမယ့္ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ မပါဝင္ပါဘူး။
(၆) ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတိုးေနသူေတြမွာ ေသြးဖိအား
က်ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ထတာနဲ႔ ေလျဖတ္တာတို႔ရဲ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) ရင္က်ပ္ပန္းနာကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ပါတယ္
ပိႏၷဲသီးအျမစ္ဟာ ပန္းနာရင္က်ပ္ ေရာဂါ ခံစားေနရသူေတြအတြက္
ေဆးဖက္ဝင္တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။
(၈) အ႐ိုးကို သန္စြမ္းေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူေရးအတြက္
အသံုးဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းေစၿပီး အ႐ိုးပါးေရာဂါလို အ႐ိုးနဲ႔
ဆက္စပ္ေနတဲ့ ေရာဂါေဝဒနာေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၉) ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ သံဓာတ္ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ေသြးအားနည္းေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္
ကာကြယ္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။
(၁၀) သိုင္းရြိဳက္ကို က်န္းမာေစပါတယ္
ပိႏၷဲသီးမွာ ပါတဲ့ ေၾကးနီ (Copper) ဟာ သိုင္း႐ိြဳက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာအတြက္
အေရးပါ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေဟာ္မုန္း ထုတ္လုပ္ေရးမွာ ပါဝင္ကူညီေပးပါတယ္။
ၾကယ္စင္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ပိိႏၷဲသီးနဲ့.က်န္းမာေရးအက်ဴိးေက်းဇူး
ပိႏၷဲသီးထဲမွာ potassium ပါ၀င္မွူေၾကာင့္ body blood pressure ကုိ
ေကာင္းေကာင္း ထိန္းေပးထားပါတယ္။ ရုတ္တရက္ ေသြးအား တက္ခ်င္းက်ခ်င္းကုိ
ေကာင္းေကာင္း ထိန္းေပးထားႏိုိင္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးအျမစ္မွ ထုတ္ထားတဲ့ အဆီဟာ
ဝမ္းေလွ်ာ ဝမ္းကိုက္ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးအျမစ္ဟာ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကိုလည္းေပ်ာက္ကင္းေစႏူိင္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးထဲမွာပါ၀င္တဲ့ isoflavones,antioxidants,and phytonutrients ဓာတ္ေတြဟာ
ကင္ဆာေရာဂါကို တုိက္ဖ်က္ႏူိင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြရွိပါတယ္..
ပိႏၷဲသီးဟာ ဆုိရင္ ခႏၼာကုိယ္တြင္းမွာေပါက္တတ္တဲ့ ဖက္ခြက္နာ၊ ျပည္တည္နာစတဲ့
ေရာဂါေတြနဲ့ အစာမေက်ျဖစ္ျခင္းကိုလည္း ေကာင္းေကာင္းကာကြယ္ေပးႏူိင္ပါတယ္....
ဒါ့့အျပင္ ပိႏၷဲသီးဟာ အရႊယ္မတုိင္ခင္
အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကိုလည္း ထိေရာက္စြာကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ခႏၼာကိုယ္ထဲက
ဆဲလ္ေတြ တျဖည္းျဖည္း ယုိယြင္းပ်က္စီးမႈမွ ကာကြယ္ေပးၿပီး အသားအေရကုိ
ႏုပ်ဳိေစကာ အရုိးေတြ ကိုအလြယ္တကူ က်ဳိးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္...
ပိႏၷဲသီးဟာ ခႏၼာကို္ယ္မွာ မရွိမျဖစ္လုိအပ္တဲ့ protein (အသားဓါတ္).
carbohydrates(ကစီဓါတ္).minerals(သတၱဳဓါတ္)
တုိ႔ကိုလည္း အေျမာက္အျမား ေထာက္ပ့ံေပးပါတယ္....
ပိႏၷဲသီးဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ၊ စိတ္လွူပ္ရွားမႈတုိ႔ကိုလည္း
ေကာင္းေကာင္းေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္(စိတ္ေက်နပ္မႈရေစပါတယ္)
ပိႏၷဲသီးမွာပါဝင္တဲ့ calories နဲ႔ fat ေတြဟာ အလြန္နည္းတဲ့အတြက္
ခႏၼာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ခ်င္သူေတြအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ပါတယ္...
ပိႏၷဲသီး ကိုပုံမွန္စားသုံးခ်င္းျဖင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းေဝဒနာကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္..
ေနာက္ဆုံးတစ္ခု အေနနဲ့....
ပိႏၷဲသီးရဲ႕ အျမစ္ဟာ အေရျပားေပၚမွာျဖစ္တတ္တဲ့
ေရာဂါ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္..
ပိႏၷဲသီး ထဲမွာပါတဲ့ vitamin ဟာ မ်က္လုံးအတြက္အလြန္ေကာင္းေစပါတယ္
အထူး ဂ႐ုစိုက္ရမွာက............................................................
ပိႏၷဲသီးကို ကုိယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဴိးသမီးေတြ .ဆီးခ်ဴိေရာဂါသည္ေတြ.
အစာအိမ္ေရာဂါသည္ေတြ အေနနဲ႔ အလြန္အကၽြံ မစားသင့္ပါဘူး။
အဲ့လုိစားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ အစာကိုေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ acid ဓာတ္ဟာ တျဖည္းျဖည္း
တုိးလာၿပီး အစာအိမ္ ေသြးေၾကာေပါက္ျခင္းေတြ ျဖစ္တက္ပါတယ္..
ထုိ႔အျပင္ အမ်ဴိးသမီးမ်ား ဓမၼတာ လာစဥ္မွာလည္း မစားသင့္ပါဘူး...
estrogen hormone ကုိ ပ်က္စီးေစႏူိင္ပါတယ္..။
photo copy from google search
credit to >>>မီးအိမ္ရွင္
No comments:
Post a Comment