အဆီေလာင္ကြၽမ္းမႈအတြင္း ေၾကးနီဓာတ္ အဓိကေနရာမွပါဝင္
----------------------------------------------------------------------
■ အဆီမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ရာတြင္ ေၾကးနီဓာတ္သည္ အဓိကေနရာမွ ပါဝင္လုပ္ေဆာင္ေၾကာင္း ကယ္လီဖိုးနီးယားတကၠသိုလ္မွ သုေတသီ မ်ား ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္ကို စုပ္ယူရန္၊ ေသြးနီဥမ်ားျဖစ္ေပၚေစရန္ ဆက္စပ္တစ္႐ွဴးမ်ားျဖစ္ေပၚေစရန္ႏွင့္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အေထာက္အကူျပဳရန္ ေၾကးနီဓာတ္လိုအပ္သည္။
အဆီမ်ားကို စြမ္းအင္အတြက္ အသံုးျပဳႏုိင္ရန္ အဆီဆဲလ္မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ပစ္ရာတြင္ ေၾကးနီဓာတ္သည္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ေၾကာင္း မိမိတို႔ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္ဟု သုေတသီမ်ားကေျပာသည္။
ခႏၶာကိုယ္ထဲတြင္ ေၾကးနီဓာတ္က ထိန္းညႇိေပးေသာ အရာတစ္ခုအျဖစ္ လုပ္ေဆာင္ၿပီး ေၾကးနီဓာတ္မ်ားေလ အဆီမ်ား ပိုမိုေခ်ဖ်က္ႏုိင္ေလျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ေၾကးနီဓာတ္ခ်ိဳ႕တဲ့ျခင္းေၾကာင့္ အဝလြန္မႈႏွင့္ ယင္းႏွင့္ ဆက္စပ္သည့္ ေရာဂါမ်ား
ျဖစ္ေပၚႏုိင္ျခင္း ရွိ၊ မရွိဆိုျခင္းကို ေလ့လာရဦးမည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
ယင္းအာဟာရဓာတ္သည္ ခ႐ု၊ ကမာႏွင့္ အျခားအခြံမာ ပင္လယ္သတၱဝါမ်ား ၊
အစိမ္းေရာင္ အရြက္မ်ား၊ မိႈမ်ား၊ အေစ့အဆန္ မ်ားႏွင့္ ပဲမ်ားကဲ့သို႔ အစားအစာ
မ်ားတြင္ အမ်ားအျပား ပါဝင္သည္။
အရြယ္ေရာက္ၿပီးသူတစ္ဦးသည္ အစားအေသာက္မွ ေၾကးနီဓာတ္ တစ္ေန႔လွ်င္
၇၀၀ မိုက္ခ႐ိုဂရမ္ရရွိရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ား၏အဆိုအရ သိရသည္။
ေၾကးနီဓာတ္ကို ခႏၶာကိုယ္က မထုတ္လုပ္ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ အစားအေသာက္မွ
ယင္းအာဟာရဓာတ္ရရန္ လိုအပ္သည္ဟု သု ေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
သို႔ေသာ္ ေၾကးနီဓာတ္စားသံုးမႈႏွင့္ပတ္သက္၍ သုေတသီမ်ား က သတိေပးထားၿပီး
ေၾကးနီဓာတ္စားသံုးမႈ အလြန္မ်ားပါက အျခား မရွိမျဖစ္လိုအပ္ေသာ သတၱဳဓာတ္မ်ား
ႏွင့္ ဟန္ခ်က္မညီ ျဖစ္လာႏိုင္သည္ဟု ေျပာသည္။
ထို႔ျပင္ ေၾကးနီဓာတ္သည္ အာ႐ံုေၾကာဆုိင္ရာ အခ်က္ျပမႈမ်ား ရပ္တန္႔ရန္ အခ်ိန္က်လာပါက ဘရိတ္တစ္ခုကဲ့သို႔ လုပ္ေဆာင္ကာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္မ်ား အခ်င္းခ်င္း ဆက္သြယ္မႈကို အေထာက္အကူ ျပဳေပးေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
မိမိတို႔၏ ေလ့လာေတြ႕ရွိမႈသည္ အဝလြန္ျဖစ္ျခင္းကို တိုက္ဖ်က္ရန္ႏွင့္ ကာကြယ္ရာတြင္ အေထာက္အကူျပဳမည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။
Credit:7Day Daily
facebook link -
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1815655755382718&id=100008149329661
No comments:
Post a Comment